Petites mentides

Nit. Cinema: Les Petits Mouchoirs. Platja, sorra, cel, llàgrimes i després una copa de vi dolent en una copa de vi massa gruixuda. L’amic que no creu en l’amor i jo que hi crec massa. L’amic que vol marxar a viure a Nova Zelanda. L’amic que diu que res no el sorprèn.

Matí. Aigua. Amics amb qui comparteixes dies i nits, amics que no estan disponibles. Sexe-sexe-sexe-sexe i aquesta por estèril. Un matí de mal de cap i de records de malsons. Absències. Mitges veritats o mitges mentides. Agafar un llibre, vestir-me, marxar. Massa mal de cap. El temps que passa. El sol que torna a sortir. Fugir. Centenars de francesos menjadors d’ostres. Desig de mar. Bourdeaux.

Tocar de peus a terra. Llambordes grises. Anar a plaça Catalunya. Les tendes de campanya. Els textos. Un peu que surt d’aquí, una cama que surt d’allà. Gent prima molt jove. Unes persones dins d’unes gàbies. Entrar a un Kentucky Fried Chicken després de quinze anys. Una experiència salvatge.

Migdia. Llegir Lorenzaccio menjant patates fregides amb ketchup. Avui és Sant Absurd. Nens que corren. Homes que miren pits. Nens que juguen. Roba d’estiu. Estar en minoria. Pensar en l’examen de dimecres i escoltar el fil musical. Cançons dels vuitanta. És diumenge. Hora de dinars familiars. Els dinars dels diumenges. Costelletes.

Un gelat massa car. Una estafa només apta per a turistes. Carrer Tallers. Arribar a la plaça dels Àngels. Colar-me en la celebració del cent tretzè aniversari de la independència de les Filipines. Proclames que em sorprenen. Una falta d’ortografia. Banderes. Sóc invisible. Moment emotiu. No marxaré ara.

Tarda. Aquesta cançó sembla un himne. Solemnitat. Un aplaudiment. Ara un discurs. Seguir l’espectacle. Mirar els que passen. Els que s’assemblen a mi i els que no. Comptar-los a tots. La possibilitat que no em comptin. La simetria és un somni ingenu. Impermeabilitat d’emocions. Solet. Quants mons paral·lels hi ha a Barcelona ara mateix?

Vespre. Vaig cap a casa. A l’autobús un senyor explica els seus problemes. Un advocat, un cop de puny, maltractaments, una denúncia, presó, una filla i l’afecte. Es fa fosc. Jazz. Llegir. Escriure. Estudiar. Oblidar-te. Caiguda lliure. Esperança. Clementina Arderiu i John Keats. Un bot salvavides preciós. L’amor. El no-res. Tenir-ho clar i tenir confiança malgrat que avui tot fa pujada.

Publicat per

Marta Millaret

Aquí, de moment.

8 pensaments sobre “Petites mentides”

  1. Són moltes coses per un sol dia, sembla força complet. Ara que si la majoria són sensacions i sentiments, d’aquests se’n poden afegir tants com sigui, comprimir-los fins que sembli que no hi cap res més, i tot així encabir-ne molts més.

  2. Tenir-ho clar i tenir confiança malgrat que avui tot fa pujada.
    M’ho repetiré com un karma ara que soc en mig de la pujada

  3. Crec que amb aquesta són tres les ressenyes que he llegit de la pel·li (una pel·li que no he vist). No cal dir que em quedo amb aquesta, perquè em parla de les coses que li passen pel cap al qui escriu després d’anar al cinema, i em resulta millor que no pas un comentari crític o analític que de fet no diu res.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s