Vuit buit

Vuit de gener. Deixem enrere les festes de Nadal i les trobades gastronòmiques familiars. Tornem amb ganes a la rutina de sempre i als sopars d’amics. Il·lusionats, semblem sortits d’una sèrie de televisió o d’una pel·lícula de riure. Fa anys que coincidim i fa anys que no fem altra cosa que parlar, menjar i beure, som com una família que enlloc de veure’ns un cop l’any ens veiem tot l’any.

Entre nosaltres mantenim secrets més o menys confessables i ens suportem manies i angoixes, discutim trivialitats mentre intentem d’amagat abandonar el grup a la mínima de canvi. Ens perseguim en un joc que no ens fa mai feliços i enyorem en secret la felicitat dels que ens semblen avorrits o tristos però tenen parella.

I qui dia passa any empeny. Per esquivar el silenci ens preguntem què hem fet durant les festes. Ens expliquem regals, menjars, excessos, rareses i misèries, amaguem grandeses i ens despistem, riem de nosaltres mateixos per relaxar-nos i disfressem les nostres solituds per fer-nos suportables. No ens escoltem però ens endevinem les paraules, repassem la roba que portem, ens mirem els ulls, els cabells i la pell i ens olorem, critiquem l’amic que s’ha casat, l’amiga que no truca i l’última persona que va passar de manera més o menys fugaç pel nostre llit. I callem algun secret. Què ha passat? Diria que fa segles que no passa res de nou. Parlem de l’última nit amb cinisme, de si fa massa fred o no, de l’últim escàndol polític, de gent que coneixem i de viatges al·lucinants en la previsible competició d’autosuficiència i d’esnobisme de sempre. Ens avorrim. La nostra amistat s’ha convertit en un mal matrimoni. Ni tan sols follem. Enlloc de veure la tele, quedem.

Publicat per

Marta Millaret

Aquí, de moment.

4 pensaments sobre “Vuit buit”

  1. Wow! No t’ho prenguis malament, però m’ha agradat molt aquest apunt. Això de l’amistat edevenint un mal matrimoni m’ho apunto, com si fos una frase de Confuci. Anima’t Marta i posa tot això sobre paper. No em cansaré de dir-t’ho 😉

  2. A mi també m’agrada, m’ho he passat pipa fent-lo. Estàs convidat a un entrepà de sobrassada 😀

    Sobre això de l’amistat i el mal matrimoni, és tan dramàtic que fa riure. Ara acabo de recordar una animalada que deia un personatge del Martin Amis, deia una cosa així ‘el matrimoni es una relació familiar amb breus episodis d’incest’. Ho deia un personatge que s’havia tornat boig..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s