Un home sol

Aquesta setmana han dit que l’Antoni Castells es contradeia. Penso que qui ho ha dit probablement en sap menys que ell. No serà que l’opinió d’en Castells té una certa complexitat que molts no arriben a entendre? No serà que la falta d’humilitat és una epidèmia estatal i que és més fàcil i efectista insultar que pensar?

Tinc la impressió que una cort d’ases ha cridat en contra d’en Castells. Els crits dels ases són intensos i continuats i anul·len la veu de l’home que en sap. O almenys que en sap més que altres. I si bé no és qüestió de dividir el món entre els que en saben i els que no en saben, una gradació en el coneixement bé que ha d’existir.

Formem part d’un país de persones extravertides i simpàtiques, el paradís de les pells bronzejades, els vestits blancs i les corbates de color de rosa. Molts són companys perfectes per menjar i beure però a molts els falta l’energia i la disciplina necessàries per a qüestions més complicades. En els temps que corren algú s’esforça en aixecar castells de sorra i sovint hi ha algun bèstia –o alguna mala bèstia- que sistemàticament els tira per terra.

A banda del joc de paraules, el que vull dir és que és molt fàcil carregar-se les coses. El que és realment difícil és ser constructiu de debò i no només fer-ho veure amb bona voluntat. Correm el risc d’acabar saturats de bones idees i ofegats en un oceà de pífies. Entendria perfectament que avui el conseller Castells dimitís per esgotament. Seria romàntic que ho fes l’onze de setembre per afegir una derrota més a la història dels Països Catalans, una  misteriosa i borrosa nació zombi que no acaba de morir mai malgrat les pretensions i els despropòsits de milhomes d’arreu.

 

Publicat per

Marta Millaret

Aquí, de moment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s