Cançó protesta

L’altre dia al metro uns músics interpretaven ‘El còndor passa’ barrejat amb la cançó Roxanne de Police. No sonava gaire bé però en els temps que corren, que sembla que tot s’hagi de fusionar, vaig pensar que, si més no, era un experiment atrevit des d’un punt de vista musical. Fins que vaig sortir del metro i vaig adonar-me que el cantant i els músics, en realitat, no anaven junts. El cantant era un espontani borratxo i els músics semblaven una mica acollonits.

Sigui com sigui, potser no és mala idea potenciar aquesta mena de diàlegs o combats musicals al metro. Podria estar bé. Davant d’una cançó que no agradés, qualsevol podria contestar cantant-ne una altra com a protesta. Només hi hauria una dificultat tècnica: el volum. Ara em ve al cap un senyor que fa una música que se sent gairebé des de l’andana del metro i que t’acompanya quasi fins a la sortida, i això que normalment treballa en una de les estacions més profundes de la ciutat, a les escales, més o menys a igual distància de les vies que del carrer.

Aquest professional de l’horror utilitza un amplificador que es podria considerar una arma i l’utilitza amb una artilleria poc variada però molt eficaç. Bésame mucho i Que viva Espanya són els seus hits habituals i és un treballador fidel, constant i previsible. Però potser aquest músic de qui protesto, en realitat, també fa cançó protesta. Si és així, estaria disposada a que m’expliqués de què es queixa amb tanta intensitat i, sobretot, a destruir l’amplificador.

 

Publicat per

Marta Millaret

Aquí, de moment.

16 pensaments sobre “Cançó protesta”

  1. Prop de casa, al carrer, tocaven uns tios vestits d’indis sioux. La cosa era “Chiquitita” d’ABBA. També incitaven al combat. No musical. Més aviat a l’extermini…

  2. Prop de casa, al carrer, tocaven uns tios vestits d’indis sioux. La cosa era “Chiquitita” d’ABBA. També incitaven al combat. No musical. Més aviat a l’extermini…

  3. Sí, sí, sí el fill de puta aquest toca a Fontana, quasi cada cop que el veig el miro amb cara d’odi, però ell ni cas segueix amb aquella cara de lluç tocant l’acordió… grrrrrr.

  4. Sí, sí, sí el fill de puta aquest toca a Fontana, quasi cada cop que el veig el miro amb cara d’odi, però ell ni cas segueix amb aquella cara de lluç tocant l’acordió… grrrrrr.

  5. O com va comentar una vegada el Monzó en un article seu sobre la música ambiental als restaurants només cal portar un aparell de música amb la música que t’agrada i posar-la més forta que la que posen ells. El maitre vindrà de seguida ja veureu, a pregar que apegueu la màquina infernal. Llavors, segons en Monzó, és quan heu de demanar que també apaguin la que tenen posada al restaurant…

  6. O com va comentar una vegada el Monzó en un article seu sobre la música ambiental als restaurants només cal portar un aparell de música amb la música que t’agrada i posar-la més forta que la que posen ells. El maitre vindrà de seguida ja veureu, a pregar que apegueu la màquina infernal. Llavors, segons en Monzó, és quan heu de demanar que també apaguin la que tenen posada al restaurant…

  7. Jo ahir vaig sentir una versió dels Beatles al metro que vaig pensar que el millor que li podria passar a l’energúmen que l’interpretava és que li agafés un atac de colitis vacilona. És un dels “All my loving” més repulsius que he escoltat. I el lloc és un d’aquests “puestus” que l’Ajuntament ha disposat per a goig del personal i lluiment dels artistes. Quina bírria!

  8. Jo ahir vaig sentir una versió dels Beatles al metro que vaig pensar que el millor que li podria passar a l’energúmen que l’interpretava és que li agafés un atac de colitis vacilona. És un dels “All my loving” més repulsius que he escoltat. I el lloc és un d’aquests “puestus” que l’Ajuntament ha disposat per a goig del personal i lluiment dels artistes. Quina bírria!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s