La sucrera o la vida

Fa dies que acumulo derrotes com qui acumula sobrets de sucre que no sé qui guardava per buidar-los a la sucrera de casa. Amb més resignació que consciència, prenc un cafè amarg rera un altre mentre em guardo les coses dolces per després. Bonic o lleig. Gran o petit. Prim o gras. Bo o dolent. Negre o blanc. Guanyar o perdre. Titular o suplent. Tot o res. On és la vida? El meu joc és una repetició estèril que ni em serveix ni em fa feliç. Morta. Incapaç. Trista. No puc donar res i no puc rebre res. Un mur que avui em sembla enorme m’esclafa. Però cada dia somio una terra fèrtil de lletres i de persones estimades; de tota aquesta merda, en faré fems.

 

[@more@]

Publicat per

Marta Millaret

Aquí, de moment.

6 pensaments sobre “La sucrera o la vida”

 1. Hola! Jo també porto un temps amb derrotes i fracassos que m’atenallen terriblement… Quina amargor a la boca!
  Per cert, et convido a respondre aquest meme:
  1- Jo fa deu anys enrere: Estudiava moltíssim, tenia una semirelació amorosa i començava la meva vida literària. I em creia amargat. Vull tornar a aquells temps!
  2- Jo cinc anys enrere: Feia un any que coneixia de debò en Harpo. La resta de la meva vida no tenia més importància, crec.
  3- Jo fa un any: Acabava d’entrar a la feina on estic ara i tota la meva vida havia millorat de cop.
  4- Ahir (dia 25 de novembre): Estava dinant i berenant i sopant i allargant la festa amb els amics i el nostre ‘míster’ celebrant el millor resultat de la història de l’entitat competitiva d’on formo part.
  5- Avui (dia 26 de novembre): Primer dia de feina (per fi!) després de tants dies de baixa.
  6- 5 cançons: Que complicat, per favor! N’hi ha tantes en tants moments diferents! A veure, ara com ara: My way amb Frank Sinatra, I was born to love you de Queen, La Marsellesa de Roger de Lisle, Mediterráneo, de Serrat i el final de L’Or del Rhin de Wagner (especialment aquesta versió històrica, plena de simbolisme arreu!).
  7- Cinc llocs per visitar: París, Praga, Lucca, Coimbra i Bayreuth, és clar.
  8- Cinc coses que m’agrada menjar: Formatge, pasta, callos, paella i tiramisù.
  9- Cinc joguines preferides: Trivial, Risk, Monopoly, Hundir la flota (sí, els meus jocs eren en castellà), Nightsade.
  10- Cinc distribucions de GNU/Linux preferides: Passoparaula.
  11- Cinc persones a les que passo aquest mem: Bloginstant, Jesús M. Tubau, Menxu, Martanit i La llança de Klingsor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s