Un atreviment

Una copa de vi blanc. Passar de l’última a la segona fila d’un auditori per sentir una orquestra jove interpretar la sisena simfonia de Txaikovski. Emocionar-te una altra vegada. Veure la concentració i el patiment d’una violinista probablement enamorada del director d’orquestra. Sentir que se t’accelera el cor. Frenar. Aplaudir la música i l’emoció. Un regal invisible. Empatia. Llàgrimes que no es vessen mai en públic. Mal de coll. Volar cap a tu. Imaginar-te.

Un sopar meravellós a la llum de la lluna. La muntanya màgica. Riesling. Il·lusió. Ganes de passar una bona estona. Escollir la música. Esperar els convidats. Un cop de realitat. Recordar un altre sopar. Tòpics i decències. Conversa burgesa. Avorriment. Més amabilitat que enginy. Més cordialitat que diversió. Més somriures que riures. Deixar-ho estar tranquil·lament. Una carretera fosca. Desig. La lluna. Duke Ellington. Moltes estrelles. Trobar-te a faltar.

Una nit d’estiu. Terrassa. Orxata. Mirar-te als ulls. Fer-te parlar. Com m’agradaria trobar un refugi que li donés sentit a tot plegat i que em consolés de la immensitat del no-res. Silenci. Sexe. Suor. L’exhibició de fe em genera desconfiança (com totes les exhibicions on no ocupo un lloc prou protagonista) però també és el desig més atrevit que tinc. Silenci. Més petons. És més probable explicar que estimes un ós polar (poc recomanable ara a l’estiu) que parlar de fe.

 

[@more@]

Publicat per

Marta Millaret

Aquí, de moment.

2 pensaments sobre “Un atreviment”

  1. Quina meravella de música melancòlica la sisena del mestre rus! Una obra que ja preludia l’angoixa existencial i el fi irresolt del compositor.
    I si hi afegim la teva capacitat per descriure amb frases curtes, amb prosa poètica, les sensacions i les accions d’aquesta nit que relates, l’emoció ens aflora pertot! Felicitats Nocturnakitsch!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s