Matinada medieval

 

El bar era força mediocre. Un bar funcional que funcionava del que fes falta a cada moment: al matí feien bons entrepans, al migdia bons menús, a la nit bones tapes, a les nits de cap de setmana bones copes i a les matinades tota la resta. De la mateixa manera que no és normal anar pel món robant, tampoc no era normal acabar la nit fent unes copes amb un lladregot penedit. A menys que algú o tothom tingués altres intencions.

L’escena final del bar valia la pena. Un grup de gairebé deu homes amb aparences variades i agressivitat controlada per un fil de seda. Homes amb ganes d’impressionar. Homes no disposats a exhibir bons sentiments ni dosis d’humanitat ni d’intel·lectualitat. Homes de la selva fets a la ciutat i a les seves escletxes legals. Homes fantasmes. Homes d’aparença. Homes d’heterosexualitat inqüestionable. Homes com els d’abans. Homes forts i rudes. Capaços d’arribar a casa amb un ull morat i d’apallissar qui fos que consideressin prou desgraciat. Homes orgullosos de ser homes. Homes treballadors. Homes que no podien ser ni funcionaris ni artistes ni mestres ni metges. Homes que es guanyaven el pa de cada dia amb feines de les de veritat. Homes que fan creure a les seves dones que les respectaran tota la vida com respecten les seves mares.

L’home va tornar a dirigir-se a ella per dir-li fluixet que li volia ensenyar el bar, que era seu. Tenia un punt interessant la invitació. D’una banda era entendridor que volgués ensenyar-li una cosa seva. Li feia il·lusió? Era una trampa? En tot cas no podia negar-se a res perquè l’home feia por amb aquells ulls enfebrits i aquella seguretat en tots els seus moviments, tan masculins i directes. Ella va fer-se la dona acostumada a tot i va seguir-lo morta de por. Va pensar que tot plegat era ben ridícul i que hauria d’empescar-se alguna reacció digne quan ell li oferís cocaïna o amfetamines o el que fos, com ara inventar-se que se li havia mort un germà de sobredosi, per exemple.

Per cada un dels racons del bar ella anava pensant com n’eren d’estúpids cadascun dels comentaris obvis i obviables que ell anava fent, un rera l’altre, de manera incansable. Que la seva mare era una santa i li va ensenyar el bat de beisbol amb el qual ell havia sortit a defensar el seu honor el dia que va arribar tan nerviosa per culpa d’uns moros tot i que ella mai no li va voler reconèixer perquè era molt bona mare i no volia que ell fes cap bogeria. Que el seu pare s’havia tallat un dit tallant pernil. Que aquell bar era la segona propietat familiar i que abans n’havien tingut un altre en un altre lloc. Que les característiques dels veïns eren aquestes i aquelles altres. Que ell era un noi treballador que s’havia fet a ell mateix, etc etc. Se’n sortia molt bé ella d’aquest tipus de converses i justament això la frustrava profundament. No tant la capacitat d’adoptar un paper adequat al contrincant sinó la incapacitat de deixar de fer algun paper i la sensació de buit de no interpretar-ne cap. Tenia més èxit fent papers que fent d’ella mateixa.

Enmig d’alguna anècdota terrible ell va callar i va sorprendre-la amb un petó senzill com ell, directe i masculí. Sense llengua. Un petó protector. Inesperadament molt sexual. Com una mena de descàrrega. Si la seva vida hagués estat la filmació d’una pel·lícula, en aquell moment va notar perfectament com una cinta s’acabava i en començava una de nova. I va trobar-se pensant que volia fer l’amor amb ell. Al preu que fos. Evidentment no en aquell moment. I van tornar amb el grup de bàrbars proletaris i no van tornar a fer-se cap petó però es van asseure de costat i la mà d’ell va estar tota l’estona damunt del genoll d’ella com per acabar de confirmar aquella mena de lligam, aquella mena d’aliança medieval. Refotudament solemne.

[@more@]

Publicat per

Marta Millaret

Aquí, de moment.

2 pensaments sobre “Matinada medieval”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s