Aparentment només un assaig

Plou. No tinc paraigües. I avui toca veure Prova d’orchestra, la ficció de l’assaig d’una orquestra que és filmada -dins de la mateixa ficció- per a fer-ne un documental per a la televisió.

A la pel·lícula de Federico Fellini de l’any 1978-1979 el que ha de ser només un assaig es converteix en moltes altres coses. Els límits finits i infinits de les grandeses i de les misèries humanes i la necessitat d’un cert ordre que apareix just després de trencar amb tot d’una manera radical. La calma atemorida que ve del pànic de sentir-se vulnerable davant del dolor i el refugi segur que sovint acaba representant l’ordre malgrat la seva imperfecció.

Somnis dolços i somnis de grandesa. Malsons. Picabaralles ridícules. Exigència i disciplina. Despreci i poder. Explotació i revolució. Excessos. Encegament. Desordre. Llibertat i insubmissió. Caos. Desesperança. Por. Pànic. Més por. Un punt d’inflexió. Silenci. Submissió. Seguretat. Refugi i agraïment. Dubte.

Al món qualsevol cosa es pot convertir en moltes altres coses. La bondat i la maldat humanes i la preferència, després del caos, d’un cert ordre. La inseguretat i la seguretat malgrat la seva violència.

A la meva vida el que podria ser només una cosa també es pot convertir en moltes altres coses. Virtuts, misèries i una mica d’ordre. Les coses que em fan por i el fabulós refugi de la música i de la poesia quan falla tota la resta. No tinc paraigües. Plou. M’agrada. Camino sota la pluja.

Prova d'Orchestra

[@more@]

Publicat per

Marta Millaret

Aquí, de moment.

One thought on “Aparentment només un assaig”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s