Truita de patata i ceba en tres actes

Repartiment
3 ous, 2 patates, mitja ceba, oli, sal, llet, foc, una paella petita i antiadherent, forquilla, cullera, plat fondo, plat pla, ganes de fer la truita i gana.

Primer acte
Pelar les patates i tallar-les en rodanxetes finetes però no transparents, salar-les lleugerament, fregir-les a poc a poc i reservar-les en un plat. Pelar i tallar mitja ceba a rodanxetes molt i molt primetes, salar-les lleugerament, fregir-les a poc a poc a foc molt baix i reservar-les en un plat. Posar tres ous en un plat fondo, salar-los lleugerament i batre amb una forquilla enèrgicament però sense arribar a fer escuma i afegir-hi una mica de llet (exactament el que hi cap a mitja closca d’ou).

Segon acte
Afegir les patates fregides i la mitja ceba fregida als ous batuts i deixar-ho reposar uns minutets mentre es prepara la paella per fer la truita: no gaire oli i ben repartit per tot arreu.

Tercer acte
Afegir l’ou amb les patates i la ceba a la paella  i procurar que quedi tot ben repartit. Deixar que la truita es vagi fent amb el foc baix i amb la paella tapada. Quan se senti olor de truita, els cantons no estiguin enganxats a la paella i la truita es mogui quan movem la paella, és hora de girar-la: treure la paella del foc, posar un plat damunt i girar la paella apretant fort el plat contra la paella. Tornar a posar la paella al foc i afegir-hi una miqueta d’oli abans de posar-hi la truita perquè es faci per l’altra banda. Tornar a girar-la una vegada més quan torni a fer bona olor. Finalment, posar la truita en un plat perquè es refredi.

Crítica constructiva
És bonísssssssima, pel meu gust, amb pa amb tomàquet quan fa estona que està feta i s’ha refredat a temperatura ambient.

Crítica destructiva
L’olor de truita de patates és l’antilíbido. No s’hi pot fer res. Feu-la després del matrimoni o feu-la el dia abans a menys que tingueu un pis que no sigui minúscul i us pogueu canviar de roba, dutxar-vos, ventilar, etc.

Secrets
Si ho feu amb carinyo surt molt més bona. Si us surt esplèndida vol dir que algú us estima molt.

[@more@]

Publicat per

Marta Millaret

Aquí, de moment.

4 pensaments sobre “Truita de patata i ceba en tres actes”

  1. Hosties! Quina febre la que ha aglapit -bonica paraula, també- a la blogosfera amb això de les truites de patates!
    Quina meravella.
    Per cert, en Zinc llença una idea molt bona. Tocar el tema de ferrar els ous. També hi cal una certa perícia per lograr un resultat esplèndid.
    Hòstia, quina gana em fa agafar el post…

  2. La recepta collonuda, però discrepo sobre les propietats poc afrodisieques de la truita de patates. Recordeu la pel·lícula de Bigas Luna, Jamón-Jamón? En Barden es passa mitja peli menjant alls i l’altre meitat xarrupant els pits de la Cruz tot delitant-se amb el gust truita de patates amb ceba… arghhh… ho deixo aquí, que se’m crema la truita.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s